skip to Main Content

Comotech is een erkend keuringstation voor het jaarlijks verplicht keuren van autolaadkranen , magazijnstellingen en elektrische arbeidsmiddelen. In de Arbo-wet is een jaarlijkse keuring verplicht gesteld. en zo’n wettelijk verplichte keuring is echt geen overbodige luxe. In het belang van uw veiligheid en die van anderen.

Autolaadkranen (TUV-RAI kraankeuringen)

Veelal worden autolaadkranen intensief gebruikt, maar bij onvoldoende onderhoud kan de vereiste veiligheid in het geding komen. Bovendien kan een defect vertraging veroorzaken of zelfs stilstand tot gevolg hebben.

Voor deskundig onderhoud en reparaties kunt u bij ons terecht, en kunt u uw kraan gelijktijdig laten keuren. Als de kraan is goedgekeurd door de gecertificeerde keurmeester, krijgt u een aantal keuringsbewijzen:

  • De RAI keurmerksticker met het keuringsnummer voor op de kraan;
  • een checklist van de keuring, waarvan het nummer overeen moet komen met de sticker;
  • registratie van de keuring in het kraanboek

Bij controle moet u de bewijzen van de keuring kunnen tonen, bovendien is het keuringsbewijs een belangrijk document voor de verzekeringsmaatschappij. Bewaar de keuringsbewijzen daarom zorgvuldig!

Magazijnstellingen en stalen opslagsystemen

Comotech kan voor u de verplichte jaarlijkse keuringen van uw stalen opslagsystemen en magazijnstellingen verzorgen. Hiervoor komt onze keurmeester natuurlijk bij u langs op locatie.
Wij keuren volgens de normen EN 15635 en NPR 5055-1, na het keuren ontvangt u een uitgebreid keuringsrapport.
Natuurlijk zijn wij hiervoor gecertificeerd met certificaatnummer 2015-2448

NEN 3140 keuringen

Comotech kan voor u de verplichte jaarlijkse Nen 3140 keuringen van uw elektrische gereedschappen verzorgen. Dit kan in onze werkplaats maar indien gewenst ook bij u op locatie. Bij het keuren van de apparaten word het arbeidsmiddel gekeurd op diverse punten zoals, visuele controle, Isolatieweerstand, weerstand van beschermingsleiding en lekstroom. Hiervan krijgt u na het keuren een uitgebreid testrapport per arbeidsmiddel, ook krijgt het arbeidsmiddel een uniek nummer zodat alles goed geregistreerd staat.
Natuurlijk zijn wij hiervoor gecertificeerd en word ons testapparaat jaarlijks gekalibreerd.

Back To Top